Vi jobbar ju inom beställningsfilmbranschen, och det är en väldigt projektbaserad bransch. Det händer nya saker varje vecka, och det ställer stora krav på en att nöja sig. Själv kan jag lätt hamna i ett läge att jag försöker finputsa en film i all oändlighet – trots att det inte behövs.
 
Ska vi ha en halv sekund mer på den bilden? Ska vi inte ta den andra tagningen ändå? Är färgen helt rätt här? …
 
Småsaker kan tyckas, men alla bäckar små… Tiden rusar iväg och man får inget gjort – i alla fall inget som någon annan människa bryr sig om.
&nsbp;
Nu i dagarna har jag suttit med slutfixandet på vår senaste reklamfilm som kommer ut i dagarna. Den här gången har det varit lite annorlunda, eftersom Mad Crew har gjort all 3D, och STOPP har gjort all grading. Likförbannat sitter jag här nu och drar lite i reglagen – ska inte texten och logon fejda in bara lite snabbare? Kan vi inte lägga in en liten skylt där… och den kanske bör vara lite varmare här…
 
Så stannar jag upp och inser vad som händer. Ni vet hur en “progress bar” når till 99%, stannar och tar jättelång tid på sig till 100%?

Precis så är det ju man håller på! Om jag vore en dator skulle jag nog vara någons stora irritationsmoment. Så nu ska jag försöka ta mig i kragen, och våga bli klar nån gång!
 
//Petter
 
PS. Reklamfilmen kommer för övrigt gå på TV4 under Hockey-VM, och rullar igång redan den här veckan på webben. Det ska bli kul! DS.

Leave a Comment

Your email address will not be published.